35 saker varje gentleman gör

35_tips_för_män

Det krävs år av disciplin, träning och sunt förnuft för att uppnå kvaliteten av en sann gentleman. Det är inget som händer över en natt, utan det handlar om en lång process av personlig utveckling för att bli en gentleman. Alla vet att riktiga gentlemän är eftertraktade på arbetsmarknaden, hos kvinnor och i andra sociala sammanhang – vilket borde vara motiverande nog för att sträva efter att bli en riktig gentleman.

För att hjälpa dig att bli den bästa versionen av dig själv, så har vi skapat en lista på 35 viktiga punkter för att kunna bli en aktad och högt respekterad gentleman.


35 saker varje gentleman gör

En gentleman öppnar dörren åt kvinnor (och andra)

Standard. Att hålla upp dörren åt en kvinna är A och O.

En gentleman går närmast vägkanten i sällskap av en kvinna

En bil kan få sladd och köra upp på trottoaren. Se till att det är du som får amputera benen och inte hon. Hennes säkerhet är ditt ansvar när ni är tillsammans.

En gentleman lånar ut sin jacka eller tröja

Fryser hon? Av med tröjan eller jackan så att hon håller värmen. Du är en man och är gjord för att tåla lite smärta och kyla. Du har sett det i filmer, men det gör det inte till en kliché sak att göra. Visa ömhet, säkerhet och förståelse.

En gentleman kommer i tid

Problematiskt för många, men att komma i tid – eller till och med lite innan – visar på planering, ansvar och mognad. Ett bra sätt för gentlemän att visa seriositet.

En gentleman lämnar ifrån sig sätet för andra

Sitter på tunnelbanan, bussen eller i väntrummet så är det din plikt att ge ifrån dig din plats om en bättre behövande kommer in. Äldre människor, sjuka och gravida ska få dig att hoppa upp på fötterna illa kvickt!

Svensk_gentleman

En gentleman säger tack

Säg tack och varsågod när det passar. Inte för mycket och inte för lite.

En gentleman betalar

Jämlikhet, årtal och normer används alltid som motargument för taktiker och beteenden som utvecklats under flera hundra år. Du förser henne med finanser som kommer från ditt hårda och manliga arbete – du betalar för lunchen, fikat eller drinken. Det uppskattar hon och så ska det vara.

En gentleman följer med till dörren

Hon är trygg hos dig och en av dina plikter i er relation är att bidra med säkerhet. Följ henne till dörren, se till så att allt går bra. Även om du bor i ett av Sveriges säkraste områden, så är det en fin gest som all världens gentlemän använder sig av.

En gentleman lyssnar

Hur oviktigt och tråkigt det än må vara – lyssna!

En gentleman håller sitt ord

Du har ditt ord, och det betyder allt. En man utan sitt ord är en förlorad man. Håll vad du lovar och välj dina ord noga när du använder dem.

En gentleman slår aldrig en kvinna

Förstör badrumsdörren istället. Slå aldrig en kvinna.

En gentleman tar initiativ

Kvinnor älskar män som tar första steget, män som tar för sig. Visa att du är beslutsam och målmedveten.

En gentleman visar att han bryr sig

Gå aldrig till sängs som ovänner. Inled och avsluta varje dag med en kyss. Överraska henne med blommor ibland. Titta henne i ögonen och berätta hur mycket du älskar henne. En kvinna vill ha kärlek, så ge henne kärlek.

En gentleman pratar inte om sig själv

Ingen gillar en skrytmåns. Låt dina talanger och kunskaper tala för sig själv. Låt andra tala gott om dig istället. Det är aldrig fint att tala gott om sig själv.

En gentleman är öppensinnad, men fast i sin tro

Moral, principer och andra övertygelser är viktiga att stå fast vid. Böj dig inte för andras negativa inflytande. Likväl ska du inte ha negativt inflytande på andra genom att vara trångsynt.

En gentleman är rättvis

Gentlemän världen över har alltid strävat efter frihet och rättvisa. Två gyllene ord som får hjärtat att slå hårdare. Orättvisa är något dåligt.

En gentleman vet att det som är värt att ha, är värt att kämpa för

Inget kommer gratis. Fortsätt kämpa med en disciplin av järn och ge aldrig upp.

En gentleman bemästrar ett bra handslag

Alla har vi skakat hand med en död fisk, det är en konstig upplevelse och en del av respekten för den mannen försvinner när man känner hans barnsliga och svaga handslag. Att ta i för kung och fosterland är även det att undvika, då det allt som oftast är osäkra wannabe-alfa-män som skakar hand på det viset. Ge ett starkt och säkert intryck när du håller någons hand.

En gentleman ringer sin mor

Ta hand om din mamma. Enkelt och det behövs ingen förklaring.

En gentleman håller stilen online

Deltaga inte i tjafs på Facebook, Twitter eller vad du nu använder. Det leder aldrig till något positivt och det slutar allt som oftast med att båda parterna ser ut som hjon. Dessutom, om du nödvändigtvis måste ta ”selfies” – håll det till ett minimum. Låt narcissister och kvinnor hålla sig till att ta bilder på sig själva, det passar sig inte för gentlemän.

En gentleman svarar på meddelanden direkt

Det är vanligt förekommande att kvinnor inte svarar direkt på SMS och annan kontakt. Ibland kan det ta timmar. Med förutsättningen att det inte handlar om någon form av chatt, så rekommenderar vi att du svarar så snart du kan på eventuella meddelanden. Alltid redo.

En gentleman håller ögonkontakt

Men inte för mycket. Du vill inte vara Stirriga-Berra. Försök inte penetrera din konversationskollegas ögon med din röntgenblick, men undvik dem heller inte som en osäker tonåring. Ögonen säger mycket om en person.

En gentleman vet skillnaden mellan självsäkerhet och arrogans

Du kan inte vara en gentleman och samtidigt vara arrogant. Det går inte ihop.

En gentleman svär inte

Ok, den här kan vara svår. Men överdriv inte dina svordomar och håll en standard i ditt vardagliga språk. Grova svordomar kan du slänga iväg direkt – vulgäritet och gentlemän är två oppositioner.

En gentleman är alltid välrepresenterad

Oavsett var du är och vilka du är där med så ska du klä och föra dig på ett respektabelt sätt. Att gå till centrum i en märkeskostym är överkurs, men du behöver inte dra på dig träningsbyxor och en luvtröja för det.

En gentleman är varken högljudd eller avbrytande

Gentlemän visar respekt för sin omgivning och sina medmänniskor. Avbryt inte någon som pratar och var inte så högljudd att du irriterar andra, eller ens får deras uppmärksamhet. Att vara lugn och sansad är manligt.

En gentleman har alltid bra hygien

Det borde inte behöva sägas, men vi säger det ändå. Klipp naglarna, borsta tänderna, duscha och använd deodorant. Var ALLTID välvårdad.

En gentleman strävar alltid efter att vara den bästa versionen av sig själv

Aldrig ska du sluta utvecklas. Alltid ska du vara bättre än du var igår.

Lev_Väl_som_en_gentleman

En gentleman vet när han ska och när han inte ska prata

”Att tala är silver att tiga är guld”, som man brukar säga. Prata när det behövs. Håll tyst när situationen kräver det.

En gentleman stänger av ljudet på mobilen

Och han använder den inte när han konverserar eller äter med andra. Tyvärr har många män en ful ovana att rikta sin uppmärksamhet mot mobiltelefonen när någon pratar med dem, det är extremt respektlöst. Rikta fokus på personen framför dig.

En gentleman är alltid kontrollerad

Håll dig sansad. Kontrollerad. Känn dig själv och var säker. Låt inte känslorna rinna över dig.

En gentleman räds inte att tala sanning

Falskhet och lögner borde inte röra vid dina läppar. Håll dig till sanningen, även om den är obekväm. Du vill vara ärlig och dessutom uppfattas som en genuin och bra man.

En gentleman lyfter sina gästers bagage

Det spelar ingen roll om du möter dem vid flygplatsen, vid bussen eller i hallen. Erbjud dig att bära deras väskor. Även om det är tungt – för visst tränar du regelbundet och äter bra mat?

En gentleman presenterar sig

Skaka hand och säg ditt namn. Alltid.

En gentleman använder aldrig en huvudbonad inomhus

Det är en klassisk regel som bör gälla än idag. Ta av dig din huvudbonad när du kommer in.

Har vi glömt någonting så får du jättegärna maila oss. Som alltid är du givetvis också välkommen att dela artikeln till nära och kära över sociala medier.

/Aktad.se