Den stora guiden till: Herrväskor

Väskor_för_män_guide

Att hitta rätt herrväska som passar till både karaktär och klädstil kan vara svårt. Axelremsväskor har blivit väldigt populärt och är helt klart vanligare än ryggsäckar bland män idag. Men det betyder inte att en axelväska är bättre än en ryggsäck – det beror helt på packsäckens utseende och vem som bär den. Det här är den andra delen av artikelserien av ”den stora guiden till”, i vår första del pratade vi om herrparfymer. Nu är det dags att utforska herrväskornas djupa hav – häng på!


Rätt herrväska för rätt person

En ful väska kommer alltid att vara ful, men en snygg väska kommer inte alltid vara snygg. En sportig, svart ryggsäck kan se bra ut när du är på väg till gymmet eller när du ska på utflykt i skogen. Designen är snygg och ren, och den är väldigt funktionell. Helt klart värd priset du köpte den för. Sätt nu på dig en kostym och använd samma väska. Kontrasten blir enorm och du sänder ut två helt olika signaler. Bär du en kostym så ska även herrväskan matcha din stil. Rätt väska för rätt person och tillfälle.

Det är en av anledningarna till att axelväskor slagit igenom så stort. Många av dem är multifunktionella. Det finns axelremsväskor som fungerar till en rad olika tillfällen och klädstilar. Ryggsäckar har en tendens att vara mer restriktiva i sina användningsområden, även om det givetvis finns ryggsäcksmodeller som passar på kontoret såväl som på gymmet.


Axelväskor

Troligtvis den typ av väska som är trendigast just nu. Axelremsväskor kan vara mycket stilrena, men det finns också varianter som är mer casual. När det gäller snygga herrväskor så finns det ett överflöd, framförallt när man letar efter en sjyst axelväska.

Väskan har bara en rem som du drar över axeln. Vissa modeller har även ett handtag som gör det möjligt att bära runt på den. Av erfarenhet så används sällan det handtaget, även om det givetvis kan vara händigt ibland.  Den här typen av väska passar perfekt för att ha med sig en laptop, böcker, gymkläder eller om du har matlådor till jobbet. En funktionell väska som lämpar sig bra i skola och på arbete. Inget du tar med dig till skogen, då passar en ryggsäck bättre. Axelväskor är funktionella, men även väldigt modeinriktade och snygga – om du köper rätt väska. Här nedan följer några av våra favoriter:

Sandqvist Erik (blå messenger bag) – Stilren, modern och enkel. Passar oerhört bra till arbetet och/eller skolan, men även på fritiden. En klassisk design med ett eget fack för laptopen. Brun och blå är två färger som passar bra i formella miljöer. Om du letar efter en axelremsväska så är den här svårslagen. Den visar på stil, klass och mognad. Definitivt en favorit.
Herrväxa_axelrem


Calvin Klein Boris messenger bag – Om du är uppklädd så fungerar den här väskan kanon. Den är snygg, enkel och lite inkognito. Matchar du den med finkläder på väg till jobbet så smälter den in med övrig klädsel. Enligt oss så är den snyggast vid mer formella tillfällen, men fungerar även vid vardagligt bruk. Jobbar du på kontor så är den här axelväskan ett bra alternativ! Svart färg smälter in bra med övrig mörk klädsel, så den är lätt att matcha med din klädstil.

Axelremsväska_för_män


Sandqvist Jack Ground (Messenger bag) – En till Sandqvist. Precis som tidigare två så är den här cykelbudsväskan stilren, enkel och funktionell. Kan uppfattas som en blandning av de två andra varianterna vi nämnt. Väldigt snygg och ger ett intellektuellt och moget intryck. En snygg läderrem i mitten av väskans framsida. Värd att spana in och den hör dessutom till skaran ”billiga axelväskor” som fortfarande är av god kvalitet.

herrväska_snygg

 

 


Ryggsäckar

En ryggsäck kommer aldrig att gå ur tiden. Det finns ingen mer funktionell väska som dessutom är relativt snäll mot axlar, nacke och rygg. De kan se bra ut och de kan packas med många saker. Det finns ryggsäckar som passar i både formella och informella situationer och klädstilar. Utbudet är stort, även om vi får lov att rikta lite kritik mot alternativa designer.

I dag kan det vara lite svårt att hitta ryggsäckar med en enkel och simpel design och som är helt svarta. Vart tog de vägen? De finns, men de är inte lika vanliga som för ett par år sedan. Det är vanligare att hitta lite barnsligare färger och mönster, men skam den som ger sig. Den som söker – han finner! Och vi har funnit:

Herschel Settlement (finns i blå och svart)  – Ryggsäcken rymmer 20L, vilket får ses som gott om utrymme. Designen är len och snäll mot ögonen. En favorit bland ryggsäckarna. Nuförtiden brukar säckens rygg vara mjuk och innehållet i väskan kan sticka dig i ryggen. Herschel har vadderat både ryggen och remmarna, så den är mjuk och bekväm att på sig. En snygg väska som dessutom är snäll mot din kropp, vilket är viktigt. Inuti väskan finns det flera fack och på utsidan finns ett litet fack på den nedre delen. Lägg inte plånböcker eller pengar i det yttre facket, bara. Precis som tidigare väskor så är den här ryggsäcken stilren och tidlös. Den var bra för tio år sedan, den är bra nu och den kommer att vara bra om tio år. Definitivt en bra investering, om inte för dess utseende – så för dess bekvämlighet.

Ryggsäck_för_män


Sandqvist Bob – En speciell väska som sticker ut lite från de andra. Det krävs mer förstående för mode och stil för att kunna använda den här ryggsäcken rätt. Det är ingen raketforskning och alla kan få den här väskan att fungera och när man har gjort det – då har man absolut gjort ett bra val. Av erfarenhet så tycks kvinnor uppskatta den här typen av väskor. Psykologin bakom det har vi inte grävt oss ner i, men kanske är det för att det krävs mod för att bära upp en sån här väska. Att köpa en väska som är olivgrön och har läderremmar kräver sin man. Med rätt förutsättningar så ger den ett naturligt och manligt intryck, i vårt tycke. Cool väska!

Ryggsäck_herr

 

 


Sandqvist Stig – En mörk ryggsäck med mörka läderremmar på framsidan. Fina detaljer och designen är snygg. Både botten och ryggen är paddad, så den är även bekväm och vänlig för användaren. Lite mer formell än de andra och passar bra att ha laptops i, men även träningskläder och matsäck. Den här typen av väska är trendig nuförtiden, men jag har aldrig sett just den här typen av modell på stan. Så vill du ha en originell och snygg väska som också är mjuk mot ryggen och för innehållet, så är Sandqvist Stig är bra val.

Mäns_ryggsäck_snygg


Träningsväskor

En träningsväska kan innebära mycket och användas till mycket. Allt som oftast är kraven att de ska vara rymliga, ha fler än ett fack och ha möjlighet för olika sätt att bära den på. Vissa sportväskor kommer med axelrem och handtag, andra har bara handtag eller bara axelrem. Vare sig du letar efter en bra väska till gymmet eller för att transportera stora kvantiteter av någonting – så är marknaden för träningsväskor välutvecklad. Alternativen är många och det finns garanterat ett gäng väskor som fyller ditt behov. Här har vi ett par alternativ som kanske faller dig i smaken:

Sandqvist BuzzEn fyllig väska av tunt material, vilket är en förutsättning för att kunna packa den full av saker. Hårdare material tenderar att begränsa valmöjligheten att trycka in saker i väskan när den redan är full. Precis som majoriteten av Sandqvists väskor så är den stilren, enkel och till ett vettigt pris. En sofistikerad träningsväska som gör att du behåller stilen även när du går ut för att träna.

Träningsväska_för_män

 

 


Sandqvist Floyd – Ibland finns det inte någon skillnad mellan en weekendbag och en träningsväska. Den här väskan går under benämningen ”weekendbag”, men kan likväl kallas för en träningsväska. Än dock en klassig sådan. Användningsområdet för Floyd är stort, så du kan använda den vid en rad olika tillfällen. Jobbet? Ja. Skolan? Ja. Gymmet? Ja. Du kan ta med den när du ska besöka din flickväns föräldrar utan att skämmas. En grå väska med avtagbara remmar. Troligtvis en favorit bland våra träningsväskor.

sportbag_sandqvist


Weekendbags

När det kommer till weekendbags så är valmöjligheterna många. Det finns väskor som passar för kostymer, casual och lite sportigare tillfällen. Utbudet är stort för just weekendbags och är lite av en favorit bland modeintresserade. Oavsett om man gillar mode eller ej, så går det inte att förneka det faktum att weekendbags kan se väldigt snyggt och sofistikerat ut. Väljer du rätt väska så kan du se definitivt höja intrycket du ger till andra människor. Det är vuxet, moget, medvetet och manligt att bära på en weekendbag som passar med övrig klädsel. Välj rätt weekendbag och du har ett plus i kanten. I regel brukar en weekendbag rymma mycket, men samtidigt vara behändig att bära runt på. Du ska kunna fylla den med kläder (och en proteinshake) för helgen och samtidigt inte ha några problem att transportera den, så som en resväska. Därav namnet: weekendbag.

Så låt oss ge dig ett par heta alternativ som kan hjälpa dig i jakten på en väska som passar dig:

Tiger of Sweden Weekendbag PinchonEn otroligt snygg väska! Det finns inte många väskor som har egenskapen att kunna förbättra din image med sådan kraftfullhet som den här bagen. En läderväska med en enkel och stilig design. Inte för skrikig, men heller inte för anonym. Om du klär dig i enlighet med väskan, så kommer dina manlighetspoäng definitivt att öka. Priset är därefter, det är ingen billig produkt. Så innan man köper den här väskan så bör man fråga sig vad man vill få ut av den. Är det att klä sig snyggt och representera sig på ett sofistikerat och manligt sätt? Då är det här en bra investering – som dessutom håller ett par år. En klar favorit, priset till trots.

snygg_weekendbag_för_män


Herschel NovelLetar du efter en funktionell och rymlig weekendbag så är Herschel Novel ett bra val. Utseendet är inget att hurra över, men den är heller inte ful. Väskans design ger lite 80-talsvibbar, men ser trots det modern ut. Det bästa med väskan är givetvis dess funktionalitet och stora utrymme. 51L och med ett separat fack för skor på sidan av väskan, så är den en given favorit i vår lista.

Snygg_weekendbag_för_herrar


Sandqvist Jordan – En svart väska med gråa detaljer. En herrväska av klass och som kan användas vid flertalet tillfällen i en mans liv. Rymlig med 33L och ett mjukt handtag, så potentiell tyngd i väskan kommer inte att skära sönder sina fingrar. Innehåller två innerfickor, vilket alltid är användbart – framförallt om du ska sova någon annanstans än hemma över helgen. Ett fräscht val.

Weekendbag_för_gentlemän


Calvin Klein Boris Weekender – Calvin Klein har en benägenhet att släppa produkter som faller många mogna män i smaken. Är du över 25 år, så är deras parfymer och väskor definitivt att rekommendera. Den här weekendbagen är ingen undantag. Titta på bilden så förstår du vad vi menar. Den är mer anonym än Tiger of Swedens weekendbag, men innehar ändå samma manliga utstrålning och sofistikerade egenskaper. Varken dyr eller billig. Beställer du väskan på Internet så kan du komma undan utan att behöva länsa hela plånboken. Ett snyggt och moget val av väska för den vuxne mannen med stil.

weekendbag_för_Herrar


Laptopväskor

Tiger of Sweden Datorväska Prieto – En av de finare laptopväskorna som passar utmärkt om du har kostym eller klär dig för kontorsarbete. Den här väskan ger ett civiliserat, intelligent och bildat intryck. Den har många fack för papper, pennor och mobiltelefonen och andra saker du kan tänkas behöva lägga ner tillsammans med arbetsdatorn. Den har både axelrem och ett handtag. Prieto toppar vår lista över snygga laptopväskor. Den stärker intrycket av en person som är seriös och allvarlig med sitt arbete.

Stilig_datorväska


Björn Borg Datorväska John Black – En klassisk och simpel look. Billigt pris och materialet är en läderimitation. Den fyller sitt syfte, vilket är att bära på en laptop och samtidigt se bra ut. En gentleman kan definitivt använda den här datorväskan.

Snygg_laptopväska


Sandqvist Arthur – Den här datorväskan är lite svårare att bära än Björn Borgs alternativ här ovan. Designen är lite äldre och modigare. Ändå är den inte allt för vågad och du kan bära den utan att behöva reflektera över om den passar dina kläder speciellt mycket. En klassisk väska som du garanterat sett förut. Den har hållit sig kvar vid mäns mode under många år och det är inte troligt att den går ur tiden på väldigt många år.

Fin_portfölj_män


Sandqvist Patrik – Man kan säga att den här väskan är en modern version av Arthur-väskan. Dess sofistikation och klass har ersatts med ett lite mer modernare utseende som passar det moderna kontoret. Om du bär kostym till jobbet så bör du se över ett alternativ, men om du klär dig informellt eller jobbar på kontor där skjorta är vanligt – så är det en väska att överväga.

Man_herrväska_patrik


Din herrväska

När det kommer till att köpa herrväskor så är det, precis som med parfym och kläder, högst personligt. Det som passar dig utmärkt, kan helt förlora sin charm på någon annan. Det gäller därför att ha vetskap om sig själv, sin klädstil och vid vilka tillfällen du ska använda väskan.

Det kan även finnas en idé om att män inte använder väskor, men det är givetvis helt fel. Välj din herrväska med omsorg så kommer du med all säkerhet att bli nöjd. Dessutom har majoriteten av alla företag på Internet 1-2 veckors ångerrätt, så är du inte nöjd är det bara att skicka tillbaka produkten och få pengarna tillbaka. Eftersom Internet nästan helt har tagit över marknaden för väskor, så hittar du inte bara fler produkter genom ett par klick – men priset är oftast mycket billigare på nätet. Så vårt slutgiltiga råd är att handla din väska online, men handla med förstånd – precis som med allt annat.


Tips inför köp av herrväska

Vet ditt syfte. När ska den användas och till vad. Hur kommer eller brukar du vara klädd vid dessa tillfällen? Se till att väskan matchar syftet.

Undvik feminina väskor. Det finns flera ”herrväskor” som lika gärna skulle kunna ha burits av en kvinna. Så var noga med att köpa något som passar män och bli inte för djärv i dina försök att framstå som modig och trendig.

–  Axelrem och handtag. Ibland kanske väskan är tyngre är normalt och det blir en börda för axlar och nacke, då kan det vara skönt att ha ett handtag att alternera sig med.

Håll dig till din stil. Precis som när du köper en tröja, skor eller en jacka – så bör väskan matcha övriga plagg. Håll dig inom dina egna ramar.

Färg på övrigt läder. Är din klocka, ditt bälte och ditt armband gjort av brunt läder – då gör du bäst i att välja en brun läderväska. Är resterande accessoarer svarta, så bör du välja en svart herrväska.

Det är billigt online. Utbudet är stort och priset är lägre än i många fysiska butiker. Att köpa väskor på Internet är inte en dålig sak. Läs rekommendationer, recensioner, specifikationer och titta på bilder – så kan du vara ganska säker på att du köper en bra herrväska. Men som med allt annat ska du alltid ha sunt förnuft och vara försiktig.


Material i herrväskor:

Bomull

Herrväskor som är gjorda av bomull är oftast ämnade för lättare hantering. De är inte speciellt slitstarka, även om de heller inte går sönder för minsta lilla. De har inte en läderväskas livslängd, dock. Många axelremsväskor (messenger bags) är har material gjort av bomull, eller material som efterliknar bomull.

Läder

Ett material som anses inneha mer klass än andra materialtyper. Därav är många portföljer och laptopsväskor gjorda av just läder. Kulturellt så ses läder som något manligt och är ett material som sällan går ur tiden. Ett lite dyrare material, men livslängden på väskor av läder är hög.

Canvas

Ett vanligt material för vardagsbruk. Det är tåligt och håller under en lång tid. Vanligt bland ryggsäckar och axelväskor (messenger bags).

Nylon

Det här materialet är delikatare än de andra. Man ser oftast att träningsväskor är gjorda av nylon. De väger inte mycket och gör att töja bättre än andra typer av material. Däremot är nylon lättare att förstöra, så man bör undvika nylonväskor vid hårdare hantering. Räcker gott och väl för sportväskor, men inte att rekommendera när du ska ut i skogen eller ut i världen och resa.

Polyester

Du hittar polyster framförallt i ryggsäckar. Det är ett stresstålig material som passar bra för lite slitsammare behandling.


Har du några frågor eller har vi glömt att lägga till någonting? Hör gärna av dig till oss. Vi ser också gärna att du visar en bild på hur din väska ser ut – kanske den borde finnas bland våra rekommendationer?

/Aktad.se