Ishockey VM 2019 – Tävla tillsammans med våra blågula spelare

Sverige-firar-mål

Det vankas hockey-VM om mindre än en och en halv månads tid. Vilket innebär att all världens nationer kommer att bänka sig framför TV-soffan för att heja fram sitt favoritlag till guldmedaljen.

När det är så här stora turneringar så är det lätt hänt att vi äter och dricker onyttigt. Lite för mycket jordnötter, godis, chips och öl. För att inte nämna det obligatoriska grillköttet – om vädret tillåter.

För att vi inte ska låta vår kropp och hälsa totalt förfalla under tiden som vi tittar på VM, så startar vi härmed en liten tävling för att främja vår fysisk och disciplin under tiden som vi njuter av hockeyn.

Tävling i TV-soffan under VM 2019

Medan våra hockeylag slåss om förstaplatsen och medaljer i VM, så får vi i TV-soffan kämpa i våra interna tävlingar.

Inför varje match så sätter du ett bet. Inte med pengar och inte med alkohol – utan med din fysik. Låt säga att Sverige möter Tjeckien och du satsar på Sverige. Skulle Sverige förlora, så blir du ”skyldig” X antal armhävningar, pushups, knäböj och/eller löprundor runt huset.

Det blir extra roligt om man tävlar med en kompis eller familjemedlem. Medan förloraren svettas på golvet, görandes 30 armhävningar på golvet, så kan du glatt sitta i soffan, äta chips och heja på.

Om ni där hemma vill göra tävlingen ännu mer intressant, så kan ni beställa hem egna priser, pokaler och rosetter från Glentons.se.

Vilka spelar i hockey VM 2019

Har du godtagit utmaningen? Perfekt!

Om du inte har koll på hur grupperna ser ut, så är de som följer:

Grupp A:
Kanada
USA
Finland
Tyskland
Slovakien
Danmark
Frankrike
Storbritannien
Grupp B:
Sverige
Ryssland
Tjeckien
Schweiz
Norge
Lettland
Österrike
Italien

Sverige inleder VM mot det svårspelade Tjeckien. Det kan gå hur som helst i den matchen då de båda har riktigt starka lag – vilket gör det ännu mer spännande för oss här hemma.

Hur gick det förra året?

2018 var ett år då många svenskar grät av lycka. Inte bara för att solen tittade fram ett tag under sommaren, men för att Sverige vann VM-guld i hockey.

Slutspelet inleddes med en seger mot Lettland (3-2) och i semifinalen stod det svenska laget mot guldfavoriterna USA. Till mångas överraskning slog Sverige ut USA med hela 6 mål mot 0! Samtidigt spelade en annan guldfavorit, Kanada, mot Schweiz. Även där kom en chock: Kanada förlorade med 2-3.

I finalen vann det blågula laget med 3-2. En historisk seger och vi hoppas givetvis på en repris i år.

Lycka till Sverige och där hemma i TV-sofforna med era interna tävlingar!